Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
28Jun2021
3 vloerreinigers getest

3 vloerreinigers getest

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

In deze blog testen wij 3 vloerreinigers op onze vieze magazijnvloer. Met deze test willen wij de verschillen laten zien tussen een wat goedkopere dagelijkse reiniger, een industriële reiniger en een probleemoplosser. De testvideo vind je onder aan deze blog. 

Welke vloerreinigers hebben wij getest?

In deze test hebben wij gekozen voor 3 verschillende vloerreinigers. De eerste reiniger is Gloss System 1 van Arcora. Dit is een dagelijkse reiniger welke geschikt is voor verschillende soorten vloeren in woonhuizen en bedrijfspanden. Gloss is de goedkoopste reiniger van de 3. Kan een dagelijkse neutrale reiniger op tegen een industriële reiniger?

De tweede reiniger die wij hebben getest is Hammer, ook van het merk Arcora. Echter is dit geen basisreiniger maar een sterke industriële reiniger die ook goed inzetbaar voor het verwijderen van bijvoorbeeld vetten en olie. 

De derde reiniger die wij hebben getest is P-506 snelreiniger van Penchemie. Deze reiniger is een zeer krachtige probleemoplosser welke geschikt is voor vele doeleinden. Is de duurste reiniger ook echt de beste?

De vloer

De vloer die wij hebben gebruikt om de test op uit te voeren is onze eigen magazijnvloer. We hebben een stukje gekozen bij de roldeur, daar waar continue vrachtwagens komen laden en lossen, met pallets wordt gesleept, heftrucks naar binnen en buiten rijden en veel loopverkeer is. Op de vloer zijn allerlei soorten vuil te vinden, waaronder zand, modder, vet, olie, bandensporen en ander dagelijks vuil.

De test

Op de vloer hebben wij met schilderstape 3 vlakken gemarkeerd, om na het schoonmaken de verschillen goed te kunnen zien. Vervolgens hebben wij de reinigingsmiddelen verdund aan de hand van de aanbevolen gebruiksverhouding. Voor deze test hebben wij de middelen aangebracht met een schuursponsje, normaal doe je dit natuurlijk met een schrobber of schrob-zuigmachine. Eerst zijn alle drie de vlakken een keer ''ingezet'', zoals ze dat noemen. Hierdoor kan het middel inwerken op de vloer. Doorgaans is de inwerktijd ongeveer 5 minuten maar om de video kort te houden hebben wij dit in de test ook korter gedaan.

Bij de Gloss System 1 zagen we niet direct wat gebeuren. De Hammer en P-506 begonnen eigenlijk meteen te schuimen. Dit is dus al een verschil in de middelen. Door het schuim wordt vuil sneller losgeweekt en komt het naar boven. Nadat de Gloss System 1 was ingewerkt en werd nageschrobt, was er wel verandering zichtbaar. De vloer werd schoner. Bij de Hammer zagen we dat het schuim bruin begon te worden en de vloer een stuk witter werd. Bij de P-506 was dit nog duidelijker. Het schuim werd bruin en de vloer was op de beschadigingen na, bijna helemaal vlekvrij. 

Na het schrobben zijn de vlakken drooggemaakt met poetspapier en is het tape verwijderd om de resultaten extra goed te kunnen zien.

Resultaten

Gloss System 1 heeft eigenlijk goed zijn best gedaan. De hardnekkige vlekken en bandensporen zijn niet geheel verdwenen maar voor een relatief goedkope basisreiniger is het resultaat niet zo slecht. Heb je in jouw magazijn geen last van bandensporen, dan kan Gloss een prima reinigingsmiddel zijn voor dagelijks gebruik. 

Hammer daar in tegen heeft de bandensporen wel verwijderd maar de diepe vlekken in de vloer zitten er nog. Bij dagelijks of wekelijks onderhoud zou je een vloer dus lang mooi kunnen houden maar als vlekken er al een tijdje zitten dan krijg je dit vermoedelijk niet altijd meer weg met Hammer.

P-506 is voor de meest extreme vlekken toch de beste oplossing. Afhankelijk van hoe het licht op de vloer staat, kan je heel duidelijk zien dat P-506 de vloer helemaal schoon heeft gekregen. Uiteraard op de krassen in de vloer na. Alle oppervlakkige en diepe vlekken zijn verdwenen en de vloer ziet er weer mat en schoon uit. 

De test bekijken?

d

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.