Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
12Feb2021
De stevigheid en dikte van afvalzakken

De stevigheid en dikte van afvalzakken

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

In onze webshop zijn diverse soorten afvalzakken te vinden. Denk hierbij aan verschillende maten en kleuren. Ook zijn er vele keuzes in de dikte en stevigheid van de zakken en dat is waar wij het in deze blog over gaan hebben. 

LDPE en HDPE 

Wanneer je op zoek gaat naar afvalzakken, kom je verschillende termen tegen zoals LDPE, HDPE, en de T-waarde (ook wel Mµ of Micron genoemd). LDPE en HDPE staan voor de dichtheid van de moleculen. Hoe hoger de molecuul dichtheid van het plastic, hoe sterker de zakken zijn. HDPE vuilniszakken (high density) zijn erg sterk en dun maar zijn minder goed bestand tegen puntbelasting. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de boterham zakjes. Een LDPE afvalzak is minder sterk plastic en is daardoor dikker om toch stevig te zijn. LDPE afvalzakken  zijn om deze reden taaier en beter bestand tegen puntbelasting. Een voorbeeld van deze zakken zijn de Komo zakken. De komo afvalzakken zijn dik en taai en je moet aardig je best doen om er een gat in te prikken.  

T-waarde 

De term Mµ, My of T geven aan hoe dik de afvalzakken zijn. Deze waarde staat bij al onze afvalzakken vermeld. Hoe hoger de T-waarde, hoe dikker en hoe sterker het plastic is.  

Welke zak heb ik nodig? 

Afvalzakken met een lage T-waarde zijn zeer geschikt voor bijvoorbeeld het GFT of voor in een afvalbak waar bijvoorbeeld gebruikte papieren handdoekjes worden gegooid. Dit omdat er geen scherpe voorwerpen in komen die de zakken doen laten scheuren. Denk hierbij aan afvalzakken van T10 t/m T25Voor de normale huisafvalbakken of de bakken op kantoor raden wij aan iets dikkere zakken te gebruiken. De perfecte zakken hiervoor hebben een waarde van T50, bijvoorbeeld de Komo zakken. Voor het grove vuil kunnen T70 zakken worden gebruikt, denk hierbij aan de grote afval containers of op plekken in fabrieken/productieruimtes waar scherpe voorwerpen regelmatig worden weggegooid.  

Onze afvalzakken

In onze webshop kan je alle maten, kleuren en diktes afvalzakken per volle doos bestellen. Het is niet mogelijk om losse rollen te bestellen. Per afvalzak staat aangegeven hoeveel er in een doos zitten en hoeveel stuks op een rol. Mocht je nog vragen hebben over één van onze zakken dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar.  

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.