Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
09Mar2021
Kleurcodering helpt kruisbesmetting te voorkomen!

Kleurcodering helpt kruisbesmetting te voorkomen!

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

In deze blog gaan we het hebben over kruisbesmetting en het voorkomen hiervan door gebruik te maken van kleurcodering.  

Kruisbesmetting

Kruisbesmetting betekent letterlijk; besmetting van het ene product/voorwerp op het andere. Hierdoor worden ziekmakende bacteriën verspreidt. De schoonmaak is een belangrijke factor in dit verhaal. Een goede hygiëne is noodzakelijk om de verspreiding tegen te gaan. Hiervoor kan kleurcodering in jouw bedrijf of organisatie worden toegepast. 

Kleurcodering

Kleurcodering houdt simpelweg in dat je voor iedere ruimte het schoonmaakmateriaal in een andere kleur gebruikt. Dit wordt veel toegepast in verschillende industrieën en bedrijven waar de gezondheid en veiligheid voorop staat, dit is namelijk cruciaal om de hygiëne te kunnen waarborgen. Denk hierbij aan de horeca en gezondheidszorg. Maar ook in kantoorpanden is kleurcodering handig. Zo voorkom je dat een doekje dat vorige week is gebruikt voor het schoonmaken van de toiletten, deze week wordt gebruikt om je bureau af te nemen. 

De algemeen geldende kleurcodes voor schoonmaak zijn als volgt: 
- Wit: algemeen 
- Rood: Sanitair 
- Blauw: Interieur 
- Groen: Vloeren 
- Geel: Keuken Desinfectie 

Wanneer wordt schoongemaakt met een rode microvezel doek voor het sanitair, is het aan te raden om ook de overige materialen in dezelfde te kleur te gebruiken. Dat is lekker overzichtelijk en raak je nooit in de war.  

Hou het simpel en duidelijk

Probeer je kleurcoderingssysteem zo simpel mogelijk te houden, dit zorgt ervoor dat het voor alle partijen duidelijk blijft. Voor het beste resultaat kun je 1 kleur per ruimte kiezen en geen moeilijke kleurcombinaties maken. Om het makkelijk te maken voor de gebruikers kan je ervoor kiezen om een kaart op te hangen naast de materialen, waar duidelijk de verschillende kleuren en toepassingen op staan vermeld.  

Het beste kun je kiezen voor logische kleuren, de meeste schoonmaakmiddelen hebben de kleur die over het algemeen wordt gebruikt tijdens de kleurcodering. Zo is een keukenreiniger geel van kleur, een sanitaire reiniger rood van kleur, een interieurreiniger blauw van kleur, en een vloerreiniger groen van kleur.  

Het opbergen kan gebeuren door middel van ophangrekken of schaduwborden, deze kunnen vaak geleverd worden in dezelfde kleur als de materialen . Zo hou je alles bij elkaar in de juiste kleurcombinaties.  

Vikan 

Vikan is op het gebied van kleurcodering erg prettig. Vrijwel alle schoonmaakproducten zijn verkrijgbaar in minstens 5 kleuren. Denk hierbij aan microvezeldoeken, bezems, schrobbers, vloertrekkers, borstels, emmers en nog veel meer. Alle producten van Vikan zijn te vinden in onze webshop.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.