Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
14Jan2021
Unger HydroPower meest gestelde vragen

Unger HydroPower meest gestelde vragen

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

Het Unger Hydropower osmosefilter is een systeem voor glazenwassers en thuisgebruikers waarmee kraanwater kan worden omgezet naar 100% zuiver water. Omdat er veel vragen worden gesteld over dit systeem, behandelen wij in deze blog de meest gestelde vragen over het Hydropower filter van Unger. 

Waar kan ik het filter voor gebruiken? 
Het Unger Hydropower filter is bedoeld om kraanwater om te zetten naar 100% zuiver water. Dit water kan worden gebruikt om bijvoorbeeld glas mee te wassen, wat daarna streeploos opdroogt.  

Is het water echt 100% zuiver? 
Ja! Het water dat gezuiverd uit het filter komt is volledig vrij van kalk en mineralen. Er blijft dus niets achter  

Hoe werkt het filter? 
In het filter zit één of meerdere (afhankelijk van welk model) cassettes met hars. Het water stroomt door deze cassette(s) heen waar de mineralen en kalk worden vastgehoudenDaarna stroom het water aan de andere kant van het filter zuiver naar buiten.  

Heb ik nu nog een reinigingsmiddel nodig? 
100% zuiver water is zeer krachtig. Om grondig te reinigen heb je verder geen reinigingsmiddel nodig. Sterker nog, dit kan zelfs averechts werken doordat er misschien zeepvlekken op de ramen achterblijven.  

Er blijven vlekken op mijn ramen achter, hoe kan dit? 
In zeldzame gevallen zijn er na het reinigen toch nog strepen zichtbaar op het glas of ramen. Dit kan komen doordat er toch nog wordt gewassen met een reinigingsmiddel of dat er zoveel oud vuil is losgekomen dat er nog iets op de ramen is achtergebleven. Uiteraard kan het ook zo zijn dat de hars verzadigd is en de cassette moet worden vervangen.  

Geeft het filter aan wanneer de hars vervangen moet worden? 
Jazeker! Op het filter zit een TDS meter, deze meet de zuiverheid van het water. Een constante waarde van 0 t/m 10 is goed, maar geeft de meter continue een getal boven de 30 aan dan is het tijd om de hars te vervangen.  

Kan het filter op een pomp worden aangesloten? 
Het is de bedoeling dat dit filter wordt aangesloten op een kraan met normale leidingdruk. Het wordt niet aangeraden om er een pomp tussen te zetten, de druk kan dan te hoog worden. 

Hoe moet ik het filter opbergen? 
Het beste is om een klein beetje water in het filter te laten staan, zodat de hars niet uitdroog. Het filter wordt geleverd met 2 dopjes die je na gebruik weer op de in –en uitgang van het filter kunt plaatsen. Zo loopt het water er niet uit.  

Hoe sluit ik dit filter aan? 
Het HydroPower filter beschikt over Gardena aansluitingen, een mannetje en een vrouwtje voor de in en uitgang. Het filter kan met bijvoorbeeld een buitenkraan worden verbonden door een normale tuinslang. Aan de uitgang kan ook weer een tuinslang worden bevestigd, of de Unger HiFlo nLite Slang die hier speciaal voor is gemaakt.  

Hoe lang doe ik met 1 harscassette? 
Dit is een beetje afhankelijk van de hardheid van het water. Als in jouw regio het water heel zacht is dan gaat 1 cassette langer mee dan wanneer je bijvoorbeeld in een regio met hard water woont. Gemiddeld moet het ergens rond de 800 liter water zijn, voordat de cassette moet worden vervangen. Je kunt dit controleren door de meter in de gaten te houden. 

Hoe lang blijft de hars goed? 
Het is geen probleem om het filter met de hars een lange tijd niet te gebruiken. Er zit een houdbaarheid van minstens een jaar op de hars, mits deze vochtig blijft.  

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.