Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
23Sep2020
Alles over het EKO 1000 ratten vangsysteem

Alles over het EKO 1000 ratten vangsysteem

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

Heb jij last van een rattenplaag? In deze blog leer je alles over wat een EKO 1000 vangsysteem is, hoe het werkt en hoe je dit systeem het beste kunt inzetten.

Wat is een EKO 1000?


Door steeds meer regels, is het bijna niet meer mogelijk om op de ouderwetse manier ratten te vangen met bijvoorbeeld gif of een lijmplaat. Daarnaast is werken met gif ook niet in alle omstandigheden gewenst, zoals bijvoorbeeld op plaatsen waar kinderen spelen of waar voedselveiligheid belangrijk is.

De EKO 1000 is een 100% biologisch vangsysteem en daardoor inzetbaar in elke omgeving, van ziekenhuis en voedingsmiddelenindustrie tot horeca, woonhuizen en de agrarische sector.  De Eko 1000 is een vangkast, waarmee je door middel van voedsel de ongewenste ratten in het apparaat kan vangen. Met één apparaat kan je meerdere ratten achter elkaar vangen en zo snel een plaag oplossen.

Hoe werkt een EKO 1000?


De EKO 1000 is een kast met een voergedeelte en een onderliggende opvangbak. Door het apparaat te vullen met voer ruiken de ratten dit en komen ze op het apparaat af. Aan de voorzijde van de kast zit een trappetje die je kan vullen met verschillende soorten voer. Dit kunnen zonnebloempitten zijn maar ook vogelvoer of zelfs borrelnootjes. De rat eet van het voer en klimt dan via het trappetje omhoog naar de grote voerbak om verder te eten. Bij de grote voerbak zit een sensor, als de rat daar tegenaan komt klapt de bodem om en valt de rat in een luchtdichte vangbak. De vangbak vul je met de bijbehorende vloeistof, die de gevangen ratten zal bedwelmen. Doordat de bak luchtdicht is ruiken de volgende slachtoffers geen onraad en blijven ze maar tegen de sensor aanlopen. Je kan de ratten op deze manier achter elkaar vangen. Op de achterkant van de kast zit een teller die aangeeft hoeveel ratten er al zijn gevangen. Je hoeft maar eens in de zoveel tijd te controleren en de bak met ratten te legen. Door de vloeistof in de bak komen de gevangen ratten namelijk op sterk water te staan en stinken ze niet. Bekijk onder deze blog ook eens het filmpje om er beeld bij te krijgen.

Een aantal handige tips voor een beter resultaat!

Als je voor het eerst met de bak aan de slag gaat is het aan te raden om zo min mogelijk in contact te komen met het apparaat. Draag bijvoorbeeld handschoenen. Ratten kunnen namelijk goed ruiken en hebben het in de gaten als een mens aan de bak heeft gezeten, dit kan ze doen laten twijfelen om bij de bak in de buurt te komen. Ook als je de bak gaat legen is het verstandig om dit allemaal met handschoenen te doen. Probeer de bak ook zo min mogelijk schoon te maken, zo blijft de rattengeur op het apparaat zitten. Als je de bak hebt geplaatst en gevuld met voer kan je ervoor kiezen om het systeem de eerste paar dagen nog uit te laten staan. De ratten eten dan wel van het voer maar worden nog niet gevangen. Zo raken de ratten vertrouwd met de bak en komen ze met nog meer vriendjes terug, als je ze lekker blijft bijvoeren. Na een tijdje kan je dan het vangsysteem activeren en worden ze met zijn allen achter elkaar gevangen.

De EKO 1000 bestellen

Ben jij overtuigd? Je bent niet de enige. In onze webshop vind je de EKO 1000 en alle benodigdheden.

Alle EKO 1000 producten
EKO 1000 complete set (met vangunit, veilige omkasting, vloeistof, lokvoer en schepje)
EKO 1000 vangunit los
EKO 1000 vloeistof los
EKO 1000 lokvoer los
EKO 1000 schepje los

Heb jij nog vragen over de EKO 1000? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.