Biologische en ecologische reinigingsmiddelen

Biologische en ecologische reinigingsmiddelen

Er wordt tegenwoordig steeds meer aandacht besteedt aan biologisch eten, verantwoord geproduceerde kleding en energieneutraal wonen. Ook in de schoonmaakbranche is de vraag naar verantwoorde producten terug te zien, en dan met name in de vorm van eco reinigingsmiddelen.

Steeds meer keuze

De laatste jaren is het aantal eco/biologische schoonmaakmiddelen explosief gestegen. Naast kleine fabrikanten zijn ook grote professionele merken als Tana en Johnson Diversey volop bezig met nieuwe productlijnen die zijn voorzien van een ecolabel. Er zijn zelfs reinigingsmiddelen die grotendeels plantaardig en 100% biologisch afbreekbaar zijn. Niet alleen in supermarkten liggen de schappen vol met eco producten, ook onze webshop wordt steeds meer aangevuld. Maar waarom eigenlijk?

 

Waarom biologische reinigingsmiddelen?

Uiteraard is het niet voor niets dat er zoveel vraag is naar eco reinigingsmiddelen. Er zijn diverse redenen waarom u of uw klanten eisen dat er alleen nog maar mag worden gewerkt met eco reinigingsmiddelen.

 

1. Goed voor het milieu (productieproces)

Ecologische schoonmaakmiddelen hebben een lagere milieubelasting van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, verpakkingsmateriaal en afval tijdens het productieproces. Ecologische schoonmaakmiddelen worden dus verantwoorder geproduceerd. Als u of uw bedrijf verantwoord bezig wil zijn dan kunt u dit kenbaar maken door biologische reinigingsmiddelen te gaan gebruiken. Daarnaast ogen de flessen of cans ook een stuk vriendelijker omdat deze niet vol staan met gevarentekens en afschrikkende teksten. En dat brengt ons meteen bij het volgende punt.

 

2. Veiligheid (geen schadelijke stoffen)

Ecologische en biologische reinigingsmiddelen zijn volledig of vrijwel helemaal vrij van chemicalische stoffen. Hierdoor is veiliger werken en minder schadelijk voor uw gezondheid. Voor dagelijkse doeleinden heeft u geen agressieve of dampende middelen nodig die slecht zijn voor uw huid, ogen en luchtwegen. Dus ook als u veilig wilt werken zijn biologische reinigingsmiddelen een goede optie.

 

 3. Besparing (in aanschaf en energie)

Naast dat er tijdens het productieproces al minder energie wordt verbruikt, is er voor u als gebruiker ook besparing mogelijk. De meeste biologische reinigingsmiddelen zijn namelijk zeer geconcentreerd en werken ook nog eens beter met koud water dan met warm water. Op deze manier bespaart u in aanschafkosten maar ook op warm water.

 

De beste biologische reinigers

Tana Green Care

De ecologische schoonmaakmiddelen uit de Green Care lijn van Tana zijn volledig biologisch afbreekbaar en duurzaam geproduceerd. Bij de productie worden geen toxische en schadelijke stoffen toegepast en de verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled PET. Green care PROFESSIONAL producten zijn milieuvriendelijk, duurzaam, gecertificeerd op verschillende milieukeurmerken (onder andere Cradle to Cradle (C2C), EU-ecolable (ecoflower)) en worden samengesteld uit plantaardige hernieuwbare grondstoffen.

 

Diversey SURE AceCare

Schoonmaken met SURE AceCare betekent kiezen voor veilig en milieuvriendelijk. SURE AceCare bevat plantaardige ingrediënten, verkregen uit hernieuwbare bronnen. Het is 100% biologisch afbreekbaar via een natuurlijk ontbindingsproces waarbij geen hardnekkige residuen worden achtergelaten. SURE AceCare reinigt effectief en ontkalkt, zelfs in hard water gebieden.

 

Bio Eurocleaner
Bio Eurocleaner is zoals de naam al zegt een milieuveriendelijk biologische reiniger. Door zijn samenstelling is deze krachtige allesreiniger geschikt voor honderden gebruiksdoeleinden. De Bio Eurocleaner is speciaal ontworpen op vraag van vele schoonmaakbedrijven en eindgebruikers in bijvoorbeeld de horeca.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »