Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
18Feb2021
Een stinkende wasmachine verhelpen

Een stinkende wasmachine verhelpen

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

Een veel voorkomend probleem is de stinkende wasmachine. Op het internet zijn allerlei tips te vinden met middeltjes die je in de wasmachine kunt doen om de stank tegen te gaan maar in deze blog vertellen wij je ook meer over de oorzaken van de stank en hoe je het tegen kan gaan. 

Wassen op (te) lage temperatuur 
De meest voorkomende oorzaak van een stinkende wasmachine is het wassen op lage temperaturen. Het wassen op lage temperaturen is beter voor het milieu en voor de was maar minder goed voor je wasmachine. Wat namelijk gebeurd is dat veel bacteriën niet meer doodgaan en achterblijven in de rubbers en de slangen van de machine. Op den duur kan dit zorgen voor stank. De oplossing is heel eenvoudig; draai regelmatig een was op 95 graden. Dit kan met een lege trommel of met bijvoorbeeld oude handdoeken.  

Te veel wasmiddel 
Wat ook kan is dat je te veel wasmiddel gebruikt. En wordt je was niet schoon? Doe er dan vooral niet nog meer wasmiddel in. Al het te veel aan wasmiddel zorgt namelijk voor een ophoping van zeep en vet. Je was wordt er vet van en je machine ook. Wat ook weer stank kan veroorzaken. Begin maar eens de helft van de aanbevolen dosering van de verpakking te gebruiken, dit is vaak al meer dan genoeg.  

Kalkaanslag 
Een koffiezetter of waterkoker moet je af en toe ontkalken, omdat er kalk in het leidingwater zit. Dit zelfde kalk komt ook in je wasmachine terecht maar die ontkalken we bijna nooit. Dit komt omdat kalkaanslag een wasmachine niet zo snel aantast en ook eigenlijk bijna nooit de oorzaak van stank is. Toch is het niet verkeerd om af en toe je machine eens goed te reinigen. Dit kan door Soda of natuurazijn toe te voegen in je wasmachine. Ook zijn er tegenwoordig waterontharders te koop, die ervoor zorgen dat al het binnenkomende water 100% wordt gezuiverd. Als laatste is het aan te bevelen om af en toe eens met een doekje langs het deurrubber van de wasmachine te gaan. Hier kan een hoop smeer en troep uit komen. 

Dus wil jij een frisse wasmachine? 

  • Was regelmatig op 95 graden 
  • Gebruik minder wasmiddel 
  • Maak het deurrubber af en toe schoon 

Ook interessant 
In onze webshop vind je de beste wasmiddelen van RobijnOmo, Sun Professional en Johsnon Diversey. De meeste grootverpakkingen zijn geschikt voor professioneel gebruik maar wij bieden ook kleinere pakken en flessen aan voor thuisgebruik.  

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.