Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
01Jul2021
Getest: Vileda MicronQuick reinigingsdoekjes

Getest: Vileda MicronQuick reinigingsdoekjes

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

In deze blog delen wij onze ervaring met de relatief nieuwe MicronQuick reinigingsdoeken van Vileda. Wat is er zo bijzonder aan deze doekjes en hoe bevallen ze in de praktijk? 

Wat is MicronQuick? 

MicronQuick is een nieuw soort non-woven microvezel reinigingsdoek van het merk Vileda. MicronQuick is de eerste reinigingsdoek die gemaakt is van een nieuwe generatie microvezels. Het Vileda researchlab is erin geslaagd om een nieuwe technologie te ontwikkelen, waardoor microvezel 50% dunner is dan de traditionele microvezel. De voordelen hiervan zijn dat de doeken dubbel zoveel vuil opnemen, meer vocht kunnen absorberen en langer meegaan.  

Toepassing van de Vileda MicronQuick doekjes 

De MicronQuick reinigingsdoek is de meest ideale doek voor sprayreiniging of pre-prepared reiniging van sanitair en interieur. De doeken zijn verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, geel en groen t.b.v. reinigen met kleurcodering. De doeken reinigen in de meeste gevallen zelfs uitstekend met enkel en alleen water, zonder toevoeging van een reinigingsmiddelen. De doeken zijn resistent tegen reinigingsproducten voor dagelijks gebruik maar niet te gebruiken in combinatie met sterk alkalische reinigers of chloorhoudende producten.  

Eigenschappen 

  • Doekjes van 38x40cm, 0,7mm dik, verkrijgbaar in 4 kleuren
  • Maximale absorptie van 74ml per doek 
  • Duurzaam en slijtvast, minder gevoelig voor pilling 
  • Hoge reinigingsprestaties en streeploos zonder nadrogen 
  • Goed vocht absorberend en niet pluizend 
  • Significante verwijdering van bacteriën en micro-organismen 
  • 350 tot 400 keer te wassen in de wasmachine 
  • Niet te gebruiken met periodieke reinigingsmiddelen die sterk alkalisch zijn 

 

In de praktijk 

Mooi al die beloftes op papier, maar hoe werken de doekjes in de praktijk? Wij hebben ze grondig getest en zullen onze bevindingen delen. Toen we een doekje uit de verpakking haalden, viel het al meteen op dat ze anders aanvoelen dan normale microvezeldoeken. Deze doekjes zijn extreem dun en voelen qua structuur meer aan als een zeem dan een hele zachte doek. Toch zijn ze erg fijn om mee te werken. Het reinigen gaat inderdaad streeploos met water of een reinigingsmiddel en het oppervlak droog ook snel op. Doordat er geen lange vezels aan de doek zitten, glijden ze ook makkelijk over grove oppervlakken zonder te blijven haken. Stof en ander vuil blijft uitstekend kleven, beter dan verwacht. Een aantal wasbeurten hebben de doekjes goed overleefd, zonder te gaan pillen.  

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.