Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
21Jan2022
Handdoekjes: Welke vouw-soorten zijn er?

Handdoekjes: Welke vouw-soorten zijn er?

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

Handdoekjes: welke vouw heb ik nodig?

In deze blog behandelen wij vouwhanddoekjes, en dan specifiek de verschillende soorten vouw. Ieder type vouw heeft weer zijn eigen kenmerken. Welke soort past het beste bij jouw locatie?

Soorten vouwhanddoeken

In onze webshop zijn veel soorten vouwhanddoeken te vinden, met verschillende soorten vouw. Elk type vouw heeft weer zijn eigen kenmerken. Hieronder zullen wij de volgende handdoekjes verder toelichten: de Z-vouw, W-vouw,  V-vouw en de C-vouw.

Z-vouw
Z-vouw handdoeken zijn de meeste gebruikte handdoeken met als grootste kenmerk de zigzagvouw. De onderste en bovenste laag zijn in elkaar gevouwen, dus als je een handdoek pakt komt de volgende voor een klein deel mee. De Z-vouw handdoeken zijn wat kleiner dan de W-vouw, hierdoor ben je snel geneigd meerdere handdoekjes te pakken terwijl dat vaak niet nodig is.

W-vouw
De W-vouw en Z-vouw handdoeken lijken in de basis erg veel op elkaar. Het grootste verschil is de lengte van de doekjes. De W-vouw is een grotere handdoek waardoor je er vaak maar 1 nodig hebt.
Daarbij heeft de W-vouw een extra vouw in vergelijking met de Z-vouw, zodat de pakjes compact blijven. Doordat de doekjes meerdere malen zijn gevouwen, nemen ze wel meer ruimte in en zitten er vaak minder doekjes in een pakje dan bij de Z-vouw handdoekjes.

Net als bij de z-vouw doekjes, zijn de uiteindes van de doekjes in elkaar gevouwen. Als je dus 1 handdoekje pakt, komt de volgende al een klein stukje mee naar buiten. Omdat je met je handen geen ander handdoekje aanraakt is het een erg hygiënisch systeem.

V-vouw
De V-vouw handdoeken zijn kenmerkend vanwege hun enkele vouw. Omdat ze maar een enkele vouw hebben, zij ze in de lengte korter dan de W- of Z-vouw handdoeken. Ook de V-vouw handdoeken zijn zo gevouwen dat als je er 1 pakt, de volgende al voor een deel mee komt uit de dispenser.

C-vouw
De C-vouw is een handdoekje met gevouwen lipjes, hierdoor hebben ze de vorm van een C. Alle handdoekjes liggen op elkaar gestapeld, waarbij de verticale plooien los op elkaar liggen. Hierdoor kunnen gelijktijdig meerdere handdoekjes uit de dispenser worden genomen. De C-vouw handdoekjes maken het mogelijk om snel een grote hoeveelheid papieren handdoekjes af te nemen en zijn ideaal in omgevingen met grotere verontreinigingen. Ook kan dit type doekje een hulpmiddel zijn om de doorlooptijd in een sanitaire omgeving te beperken.

C-vouw handdoekjes hebben twee nadelen. Nadeel 1 is dat er snel veel te veel doekjes tegelijkertijd worden gepakt. Het tweede nadeel is de manier waarop de doekjes gepakt moeten worden. Bij de z-vouw, w-vouw en v-vouw steken de doekjes al uit de dispenser. Bij c-vouw moet in de dispenser worden gegrepen wat het risico op kruisbesmetting vergroot. In de horeca of in de medische sector zijn C-vouw handdoekjes dan ook minder geschikt.

De dispenser

Kijk goed na welke dispenser op jouw locatie hangt! Hierbij zijn merk en welke vouwen er in passen erg belangrijk. Zo kan bijvoorbeeld een Tork dispenser alleen nagevuld worden met Tork-handdoekjes en wanneer deze geschikt is voor een Z-vouw kan er geen W-vouw in geplaatst worden! Dit kan bij meerdere merken zo het geval zijn. Onze eigen merk vouwhanddoekjes zijn vrij universeel en passen in veel verschillende automaten. In de beschrijving van onze eigen merk vouwhanddoekjes staan ook altijd de maten, zodat je altijd kunt nameten of het past in de dispenser op jouw locatie. 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.