Huishoudtips van oma

Huishoudtips van oma

Vaak weten mensen niet hoe ze om moeten gaan met diverse vlekken, of proberen ze te dure middelen om iets schoon te krijgen. Met deze tips en weetjes wordt het huishouden nog steeds niet leuker, maar ze maken het wel gemakkelijker zodat u uw vrije tijd aan iets leuks kunt uitbesteden.

Strijkijzer schoonmaken.

Doordat een strijkijzer water verbruikt krijgt het op den duur ook kalkaanslag. Deze kalkaanslag zorgt ervoor dat er vlekken op uw was komt tijdens het strijken, daardoor moet u het hele wasproces weer herhalen wat lijdt tot ergernis en extra werk. Daarom is het van groot belang uw strijkijzer regelmatig te ontkalken. Om het strijkijzer te ontkalken moet u hem vullen met een mengsel van water en 
schoonmaakazijn (verhouding 1:1). Zet het strijkijzer aan totdat deze begint te stomen. Laat het ijzer vervolgens 1 tot 2 uur staan en giet het vervolgens leeg. U hoeft nu enkel het strijkijzer enkele malen na te spoelen en hij is weer helemaal ontkalkt. 

Gereedschap schoonmaken.

Voor vies gereedschap is er een simpele oplossing, gereedschappen van plastic en metaal kunnen namelijk gewoon in de vaatwasser. U hoeft simpelweg alleen een vaatwastablet toe te voegen. Deze tabletten zijn door de chloorvrije basis zeer geschikt voor vette en vieze gereedschappen. Let er echter wel op dat u ze na de vaatwasbeurt goed droog maakt om roest te voorkomen.

Blender schoonmaken.

Nadat je hebt genoten hebt van een heerlijke smoothie of milkshake komt toch het nadeel van de blender naar boven drijven, namelijk het schoonmaken van het apparaat. Als de blender in de vaatwasser kan dan is dit natuurlijk geen probleem, echter zijn er ook veel blenders die niet geschikt zijn voor de vaatwasmachine en dan kan de schoonmaak voor een behoorlijk probleem zorgen. Het gemakkelijkste is om de blender gelijk om te spoelen na gebruik, nu is alles nog los en gaat het schoonmaken het gemakkelijkst. Vervolgens vul je de blender met heet water en een beetje afwasmiddel. Zet vervolgens de blender aan op de laagste stand en laat hem een paar seconden aan. Daarna zet je de blender weer een stand hoger en laat hem even draaien, ga zo door totdat je de hoogste stand hebt bereikt. Laat hem vervolgens 40 seconden draaien op de hoogste stand en schakel hem daarna uit. U kunt het sop leeggieten en de blenden omspoelen met heet water. Nu kunt u de blender op de kop neerzetten op een vaatdoek om hem te laten drogen. 

Snijplak schoonmaken.

Een snijplank vervuilt heel snel bij ligt gebruik, ondanks dat u hem goed afwast of hem veelvuldig in de vaatwasser stopt. U dood hiermee wel de bacteriën maar de kleur van onder andere paprika's en tomaten wordt in de snijplank getrokken. U kunt deze vlekken eenvoudig wegkrijgen door er een beetje zout op te strooien en daarna erover heen wrijven met een citroen. Zo verdwijnen gemakkelijk de vlekken. Vervolgens hoeft u de snijplank alleen maar af te spoelen en je hebt een schone snijplank zonder vlekken.

Aangekoekte pannen schoonmaken.

Het schoonmaken van een aangekoekte pan is een vreselijke huishoudklus. Echter hoeft dit geen moeilijke klus te zijn. U doet een beetje water is de pan samen met schoonmaakazijn en u brengt dit aan de kook. Vervolgens kunt u de pan laten afkoelen en de pan goed schoonschrobben. Zo maakt u de aangekoekte pannen een stuk sneller schoon.

Behang stofvrij maken.

Om behang stofvrij te maken kunt u heel gemakkelijk de stofzuiger ervoor gebruiken. De Numatic PPR240 stofzuiger is hier onder andere zeer geschikt voor. Let er wel op dat u een schone zuigmond gebruikt. U kunt er 1 gebruiken voor het behang en 1 voor de vloer, maar u kunt hem ook goed schoonhouden met een doek.

Vieze oven.

Voor vieze vlekken in uw over kunt gemakkelijk een vetoplossenspray gebruiken. U kunt de over gewoon van binnen sprayen en vervolgen alle vlekken gemakkelijk verwijderen. Mochten er hardnekkige vlekken in uw oven zitten dan kunt het beste de over eerst voorverwarmen, Vervolgens doet u een beetje lauw water in met een halve liter grill-ex. Vervolgens doet u de deur en dicht en zet u de oven uit. Dit laat u een paar uur staan en vervolgens kunt u ook de hardnekkige vlekken gemakkelijk verwijderen.

Dit zijn enkele tips die het huishouden een stuk gemakkelijker kunnen maken. Heeft u een moeilijk te verwijderen vlek of een lastig schoon te maken vlek? Laat het ons weten en wij zoeken een oplossing. Heeft u zelf een handige tip, stuur hem door naar ons en wij zetten hem erbij. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »