Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
24Jun2020
Waarom gebruikt mijn glazenwasser Dreft?

Waarom gebruikt mijn glazenwasser Dreft?

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

In deze blog behandelen wij de vraag van onze klant Evelien uit Heerhugowaard. Waarom wast mijn glazenwasser de ramen met Dreft en waar zijn die honderden glasreinigers dan nog goed voor?

Allereerst bedankt voor het toesturen van jouw vraag Evelien! Je bent niet de eerste die dit opmerkt. Aan het gebruiken van Dreft zitten voor- en nadelen, welke wij zullen toelichten en daarnaast leggen wij uit waarom glasreinigers soms een betere keuze zijn.

Het gebruik van Dreft

Al doen lang niet alle glazenwassers het, de voornaamste reden dat ze Dreft gebruiken is omdat dit goed ontvet. De ontvettende werking is voor ramen erg belangrijk, omdat je niet zomaar met alle reinigingsmiddelen vingervlekken of natuurlijke vetten wegkrijgt. Door de ontvettende werking kunnen de ramen mooi glimmen, net als je afwas. Daarnaast is Dreft overal te koop en zeker niet de duurste oplossing. Toch raden wij het niet aan om Dreft te gebruiken als reinigingsmiddel voor ramen wassen en dat brengt ons bij de nadelen.

Dreft is zeer geconcentreerd en je hebt er veel water bij nodig om het te verdunnen. Voor de ramen buiten is een beetje knoeien met water geen probleem maar voor binnen niet altijd handig. Daarnaast schuimt Dreft heel erg, wat onhandig is en daardoor juist vlekken op het glas kan achterlaten. Ook droogt Dreft niet uit zichzelf streeploos op, waardoor je in welke situatie dan ook genoodzaakt bent om altijd de ramen goed na te drogen. Dit kost een glazenwasser veel onnodige tijd.

Voordelen van Dreft
- Ontvet uitstekend
- Ramen gaan weer mooi glimmen
- Overal te koop
- Niet duur

Nadelen van Dreft
- Veel water bij nodig
- Schuimt heel erg
- Kan juist strepen achterlaten
- Droogt niet uit zichzelf streeploos op

 

Het gebruik van een glasreiniger

Je had het vast al verwacht: Glasreinigers zijn er niet voor niets. Ze hebben een aantal voordelen van de Dreft maar niet te nadelen en dat is dan ook precies het verschil. Uiteraard zit er prijsverschil in de soorten glasreinigers en sommigen zijn ook zeker niet goekoper dan Dreft maar ook niet direct altijd duurder. De meeste glasreinigers ontvetten prima en wat ze allemaal doen is de ramen mooi laten glimmen.

Het voornaamste verschil tussen een glasreiniger en Dreft zijn de nadelen. Vaak kunnen glasreinigers met een klein beetje water of zelfs helemaal onverdund zonder water worden gebruikt. Dit voorkomt een hoop geknoei en het werkt lekker makkelijk. Glasreinigers schuimen niet en het middel zelf laat ook geen strepen achter als je het doseert volgens de voorschriften. De mooiste glasreinigers zijn diegene die snel en uit zichzelf streeploos opdrogen. Zo hoef je de ramen niet of nauwelijks na te drogen met een doek of trekker.

In onze webshop vind je glasreinigers die het water ontkalken, waardoor geen kalkresten op de ramen achterblijven. Daarnaast zijn er varianten die alcohol bevatten. Alcohol verdampt snel waardoor het glas ook heel snel droogt, zelfs bij lage temperaturen. Nadrogen is dan al helemaal overbodig. Hetzelfde geldt voor osmosewater, dat 100% vrij is van kalk en mineralen. Zelfs in de brandend zon kan je met osmosewater rustig de ramen wassen en ook hier is nadrogen niet nodig.

Een aantal goede glasreinigers:
So-Klar 1L of So-Klar 10L
Ecolab Alklanet
Unger Liquid 1L of Unger Liquid 5L
Tana Glass cleaner 1L of Tana Glass cleaner 5L

Osmosewater maken van kraanwater:
Unger HydroPower Utra Filter S
Unger HydroPower Utra Filter L

Zit jij met een schoonmaakprobleem of heb je ook een vraag waar je graag een uitgebreid antwoord op zou willen hebben? Stuur jouw vraag dan naar [email protected] met als onderwerp: Klantvraag insturen. En wie weet zie jij een antwoord terug in één van onze blogs!

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.