Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
22Mar2021
Roest verwijderen met huis-tuin-en-keuken middelen

Roest verwijderen met huis-tuin-en-keuken middelen

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

In onze webshop zijn diverse reinigingsmiddelen verkrijgbaar waarmee roest kan worden verwijderd. Echter zijn deze middelen allemaal bedoeld voor professioneel gebruik en dus niet aan te raden om thuis wat roestplekken te verwijderen. Daarom geven wij in deze blog een aantal tips om ook thuis op kleine schaal roest te verwijderen.  

Wanneer ontstaat roest?

Roest ontstaat doordat metalen die onbehandeld zijn, gaan oxideren door de chemische reactie die plaatsvindt wanneer ze nat worden. 

Roest verwijderen

Het is helemaal niet moeilijk om roest zelf te verwijderen, dit kan vaak met middeltjes die al in huis hebt. 

  • AzijnLeg het voorwerp in een bak met azijn en de volgende dag kan je het er eenvoudig afborstelen met bv. een staalborsteltje.  
  • Cola: Leg het voorwerp in een bak met cola en de volgende dag kan je het er eenvoudig afborstelen met bv. een staalborsteltje. Door het fosforzuur in de cola lost de roest snel op. 
  • Baking SodaMaak een pasta van baking soda met water. Smeer dit op de roestplek en laat het een paar uren intrekken. Borstel vervolgens de pasta van het voorwerp en de roest is verdwenen. Het zuur zet ijzeraanslag om in ijzerchloride, waardoor het goed oplosbaar is in water. 
  • WD-40: Ook met WD-40 kan je roest verwijderen. Iedere klusser heeft wel een busje hiervan in de schuur staan. Spray de roestige onderdelen in met WD-40 en laat het 24 uur intrekken. Met een staalborstel haal je dan zo de roest weg! 
  • Aardappel en afwasmiddel: Snij de aardappel doormidden en leg de helft in een bak een laagje afwasmiddel. Vervolgens leg je de gesneden aardappel op het verroeste gedeelte en haal je deze er naar een aantal uur af. Door het zuur in de aardappel en de chemische reactie van het afwasmiddel zal de roest eruit getrokken worden. 
  • Professionele reiniger: In onze webshop vind je professionele reinigers. Deze reinigers zijn niet bedoeld voor huishoudelijke taken. Maar wel geschikt voor schoonmaakbedrijven. 

Wanneer je niet in de gaten hebt dat er roest op een voorwerp zit is de kans groot dat je vlekken in je kleding krijgt. Wanneer je het direct kunt verwijderen is de kans het grootst dat dit lukt. Met citroensap, zout en water kom je een heel eind. Giet de sap of het zout over de vlekken maar laat het niet opdrogen! Gebruik het water om het sap of het zout en roest weg te spoelen. Vervolgens laat je de kleding het normale programma mee draaien in de wasmachine.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.