TIPS! Sanitair reinigen: weg met vlekken en vieze geurtjes

  • Geplaatst op
  • Door SchoonmaakDiscount
  • Geplaatst in Tips en tricks
  • 0
TIPS! Sanitair reinigen: weg met vlekken en vieze geurtjes

Wij merken bij onze klantenservice dat steeds meer mensen vragen hebben over het goed schoonmaken van hun sanitaire ruimtes zoals het toilet en de badkamer. Hard schrobben geeft vaak niet het juiste resultaat, terwijl de oplossing zeer eenvoudig kan zijn met weinig moeite. Het zijn niet alleen particulieren maar ook veel bedrijven en (sport)verenigingen die met vragen zitten. In deze blog geven we een aantal reinigingstips en advies voor gebruik van het juiste reinigingsmiddel. Al onze middelen zijn professioneel maar (bij goed gebruik) ook zeer geschikt voor thuisgebruik.

Verschillende soorten vuil en aanslag

Allereerst is het goed om te weten welke soorten vuil er aanwezig kunnen zijn in uw sanitaire ruimte. In de meeste gevallen is er vooral veel kalk aanwezig maar denk ook aan schimmel, urine, zeepresten, roest, haren, lichaamsvetten, zwarte voegen, stof en ander vuil/aanslag. Al dit vuil brengt ook nog eens de nodige geuren met zich mee. Dit is allemaal goed te behandelen met het juiste product, maar vooral ook door het juiste gebruik hiervan.

 

De producten die wij behandelen in deze blog

In deze blog behandelen wij de drie belangrijkste producten voor een op en top schone sanitaire ruimte. Geschikt voor de badkamer, het toilet, urinoirs, wasbakken, kranen, doucheputjes, badkamertegels, douchegordijnen, badkuip, omkleedruimtes, zwembaden, bouwplaatsen enz. enz.

Let op! De drie middelen die wij behandelen zijn te gebruiken op alle zuur- en waterbestendige vloeren. Niet gebruiken op marmer, natuursteen en geglazuurde oppervlakten. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

Sanex.
Om te beginnen raden wij een periodieke grondige reiniging aan met het middel Sanex. Sanex is een zeer krachtige alkalische reiniger die u eens in de zoveel maanden kunt gebruiken voor een echt goede reiniging. Vrijwel alle problemen zijn al op te lossen met dit middel. Omdat Sanex vrij agressief is raden wij u aan eerst de veiligheidsbladen te lezen. Draag altijd handschoenen en laat de ruimte goed ventileren, er kunnen dampen vrijkomen.

 

Bilanz.
Het is niet aan te raden om Sanex elke dag te gebruiken. Als u eens in de zoveel tijd grondig reinigt met Sanex dan is het daarna alleen nog maar een kwestie van wekelijks bijhouden en onderhouden. Voor dit wekelijkse onderhoud kunt u Bilanz gebruiken. Bilanz is een stuk minder krachtig/agressief maar doet wel wat het moet doen en verwijdert al het dagelijkse vuil, kalk en andere vlekken. Daarnaast ruikt het ook nog eens aangenaam.

 

Prana Spray.
Grote kans dat de meeste problemen al zijn verholpen door het gebruiken van Sanex en Bilanz. Echter is er één probleem dat deze middelen niet kunnen oplossen en dat is schimmel. Als u na gebruik van Sanex of Bilanz nog steeds zwarte/vieze vlekken heeft dan zou dit heel goed schimmel kunnen zijn. Voor het behandelen van schimmel raden wij Prana Spray aan. Ook dit is net als de Sanex een middel waarbij u handschoenen moet dragen en de ruimte goed moet ventileren.

 

Toepassingen

Onderstaand behandelen wij een aantal probleempunten met bijbehorende oplossing.

 

Stinkend doucheputje
Wanneer een doucheputje niet regelmatig wordt schoongemaakt, zullen haren zich gaan ophopen. Wanneer te veel haren zich ophopen, loopt bijvoorbeeld shampoo en scheerschuim niet meer goed weg. Dit zet allemaal aan de randen aan en gaat stinken. De beste manier om dit te op te lossen is de haren weghalen met een borsteltje en de aangekoekte resten inzetten met Bilanz (bij sterke vervuiling Sanex). Verdun Bilanz met koud kraanwater in een Sprayflacon en spray het doucheputje goed in. Laat dit vervolgens minstens 5 minuten intrekken. Hierbij is het belangrijk dat u voorkomt dat het al weer opdroogt of volledig wegloopt, dus eventueel weer bijsprayen. Na 5 minuten kunt u alles met water wegspoelen, het zou gemakkelijk los moeten laten. Wanneer dit niet het geval is kunt u eventueel met een borsteltje of spons het overtollige vuil weghalen.

 

Witte vlekken (kalk)
Wanneer u witte vlekken/aanslag ziet in bijvoorbeeld een badkamer, dan is dit vrijwel altijd kalk. De meeste woningen en gebouwen beschikken (nog) niet over een waterontharder, een filter die kalk uit het leidingwater haalt. Als het water opdroogt, zal het kalk dus achter blijven. Dit zijn dan vaak die witte vlekken die u ziet op uw kranen, wasbakken, toiletpotten, tegels, douche en bad. Kalk komt helaas altijd terug, dus het is belangrijk om regelmatig te reinigen. Voor kalk dat al een lange tijd aanwezig is, raden wij u aan Sanex te gebruiken. Daarna kunt u wekelijks met Bilanz blijven onderhouden. Sanex of Bilanz goed verdunnen met koud water, insprayen, een aantal minuten in laten trekken en vervolgens weer afspoelen met water. Bij hardnekkige kalk op bijvoorbeeld voegen van tegels en kitranden kunt u een sponsje gebruiken. Alles zal daarna weer mooi glimmen!

 

Zwarte of andere soorten vlekken
Dit soort vlekken zijn met name roest, urine, zeepresten en andere soorten vuil die zich hebben opgehoopt. Meestal vindt u deze vlekken op voegen, lastig bereikbare plekken en kitranden. Prima te behandelen met Bilanz. Ook hier geldt weer, verdunnen met koud water, insprayen, 5 minuten in laten inwerken en niet op laten drogen. Eventueel weer bijsprayen. Na 5 minuten kunt u met een borstel nog even naschrobben, dit is vooral aan te raden bij de voegen. Wees voorzichtig bij de kitranden om schade te voorkomen. Vervolgens naspoelen met water, dan zou alles weg moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u deze behandeling herhalen maar dan Sanex gebruiken in plaats van Bilanz. Mocht het daarna nog niet weg zijn dan zouden de vervuiling ook schimmel kunnen zijn, lees in dat geval hieronder verder.

 

Schimmel
Sanex en Bilanz werken bij ontzettend veel sanitaire klachten, maar er is één ding dat ze niet kunnen verhelpen en dat is schimmel. Schimmel is lastig te behandelen, omdat in de meeste reinigingsmiddelen geen schimmeldoders zitten. Voor het behandelen van Schimmel kunt u de Prana Spray gebruiken. Dit middel is zeer agressief dus gebruik altijd handschoenen, laat de ruimte ventileren en vernevel Prana Spray niet! Breng de Prana Spray rechtstreeks uit de fles aan op het te behandelen oppervlak. Prana Spray schuimt en zal daardoor goed inwerken op de schimmel. Laat het minstens 5 minuten intrekken, daarna kunt u het met veel water goed naspoelen. De schimmel zou dan weg moeten zijn.

 

Specifieke vragen?

Heeft u na het toepassen van bovenstaande tips nog steeds vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag met een persoonlijk advies voor uw specifieke problemen.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »