Menu
0
Wij worden beoordeeld met een 9.2/10
Betaling achteraf mogelijk
Al meer dan 25.000 tevreden klanten
Gratis verzending vanaf €150 excl. btw
01May2023
Tapijten en vloerkleden reinigen

Tapijten en vloerkleden reinigen

Door: SchoonmaakDiscountReacties: 0

Het reinigen van tapijten en vloerkleden kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het type vuil en de grootte van het tapijt. Hier zijn enkele algemene methodes voor het reinigen van tapijten en vloerkleden:

Stofzuigen

Regelmatig stofzuigen is belangrijk om vuil en stof te verwijderen. Door vuil regelmatig weg te halen, voorkom je dat het in het vloerkleed trekt en een permanente vlek creëert. Gebruik indien mogelijk de krachtigste stand van de stofzuiger, die vuil diep uit de vezels kan losmaken. Ook hebben sommige stofzuigermerken borstels met roterende cilinders, die vuil kunnen lostrekken uit tapijt en vloerkleden.

Vlekken verwijderen

Het is belangrijk om vlekken (vloeistof) zo snel mogelijk te verwijderen voordat ze zich in het tapijt of vloerkleed kunnen nestelen. Gebruik een zachte doek om het overtollige vocht te absorberen en gebruik vervolgens een geschikte vlekverwijderaar/tapijtreiniger om de vlek te behandelen. Test altijd eerst op een onopvallende plek voordat u de vlekverwijderaar gebruikt. Deze methode van reinigen werkt het beste als de vlek net is ontstaan en je dit op een snelle makkelijke manier wilt oplossen.

Stoomreinigen

Stoomreinigen is een effectieve manier om tapijten en vloerkleden diep te reinigen. Je kunt een stoomreiniger kopen of huren om dit zelf te doen, of een professional inhuren om het te laten doen. Deze manier van reinigen is zeer geschikt als de vlekken al wat langer in het tapijt zitten of niet weggaan met een vlekkenverwijderaar/tapijtreiniger.

Sproei-extractie reiniging

De sproei-extractie methode is ook een effectieve manier om tapijten en vloerkleden te reinigen. Sproei-extractie reiniging is een van de meest grondige reinigingsmethoden die beschikbaar zijn voor tapijten en stoffering. Het verwijdert diep ingebedde vuil en vlekken en laat het oppervlak er weer als nieuw uitzien. Het wordt vaak gebruikt door professionele reinigingsbedrijven en een sproei-extractie machine kan ook worden gehuurd bij bouwmarkten.

Droge reiniging

Droge reiniging is een andere optie voor het reinigen van tapijten en vloerkleden. Dit wordt meestal gedaan met een speciaal droog reinigingsmiddel dat wordt ingewreven en vervolgens wordt opgezogen. Het is een goede optie voor delicate of gevoelige tapijten of vloerkleden die niet tegen vocht kunnen. Tapijt korrels zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale apparatuur of vaardigheden. Je hoeft alleen maar de korrels op het tapijt te strooien, in te wrijven met een borstel en vervolgens op te zuigen met een stofzuiger.

Reinigingsadvies bij aankoop

Het is altijd een goed idee om de instructies van de fabrikant op te volgen en professionele reiniging te overwegen voor kostbare of kwetsbare tapijten en vloerkleden.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal excl. btw:€0,00
Bestel nog voor €181,50 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.